Menu

Zorg & Welzijn Zorg & Welzijn

De medische wereld innoveert razendsnel. Tegelijkertijd signaleren we dat de zorgsector niet voorop loopt in het toepassen van nieuwe technische mogelijkheden. En dat is wel nodig om de komende jaren de kwaliteit van de zorg te verbeteren en de kosten ervan te verminderen.

Case Laurens

Voor een slimmere zorg

Met onze expertise op het gebied van ICT en gebruiksvriendelijk design, zijn we een degelijke partner bij het realiseren van slimme toepassingen in de zorg. Het is daarbij van belang om de gebruiker centraal te stellen en goed te begrijpen welke behoeften er leven bij cliënten, medewerkers en klanten. Innovatie moet altijd een doel dienen.


Het belang van verleiden

Organisaties die werkzaam zijn in de zorg, zijn vanzelfsprekend gericht op de zorgvraag, het zorgproduct en de cliënten. Met de focus op de inhoud vergeten ze soms om de doelgroep te verleiden en eventuele verkoop te stimuleren. Zicht helpt bij het ontwikkelen van een krachtige online identiteit en een website die beter converteert. De website die we voor het Diabetes Fonds hebben gemaakt is hier een goed voorbeeld van.


Besparen mét dienstverlening

Online communicatie kan voor zorgaanbieders veel betekenen bij het verbeteren van de dienstverlening. Denk bijvoorbeeld aan het aanbieden van een chatfunctie, een persoonlijke omgeving om op in te loggen of het online kunnen bestellen van zorgproducten. Vaak zorgt een investering op het gebied van online dienstverlening uiteindelijk voor kostenbesparing of stijgende verkoopcijfers. Het met een award bekroonde instrument dat we ontwikkelden om trapliften in te passen is hier het bewijs van.


Tools voor gedragsverandering

De online producten die Zicht voor de zorg maakt, gaan vaak verder dan informeren of verleiden. We ontwikkelen producten die onderdeel zijn van het antwoord op de zorgvraag. De game die we maakten voor het Erasmus Medisch Centrum en de online hoortesten van de Nationale Hoorstichting zijn hier goede voorbeelden van. Deze (gevalideerde) e-health toepassingen vergroten het zelfbewustzijn en stimuleren een gezond gedrag.