Content management system

Voor een webredactie is het beheer van de website vaak een dagelijks terugkerende bezigheid. Natuurlijk wil je dat dit ook op een gebruiksvriendelijke en snelle wijze kan gebeuren.

Voor een webredactie is het beheer van de website vaak een dagelijks terugkerende bezigheid. Natuurlijk wil je dat dit ook op een gebruiksvriendelijke en snelle wijze kan gebeuren.

Het door Zicht toegepaste Z-CMS vormt het fundament van een groot aantal van onze websites en webapplicaties. Het Z-CMS maakt het actueel houden van je site eenvoudig en overzichtelijk. Berichten plaatsen, formulieren aanmaken of actiepagina’s online zetten. Allemaal even eenvoudig, zodat jij tijd overhoudt voor de inhoud.

Features

 • Het Z-CMS voorziet in tal van handige features waarmee we het beheer van elke website gemakkelijk maken.
 • Beelden bewerken
 • Formulieren maken
 • Zoekfunctie
 • Meertalige sites beheren
 • Structuur
 • Landingpages aanmaken
 • Taxonomie toevoegen
 • Facebook teksten
 • Global components
 • Toegang vanaf voorzijde

Geen training nodig

Het Z-CMS is zo intuïtief opgezet dat we bijna nooit trainingen hoeven te geven. Vaak volstaat een korte instructie in onze studio.

Open source CMS oplossing

Een CMS is feitelijk niet anders dan een webapplicatie om content in een database te kunnen plaatsen en te kunnen bewerken. Het Z-CMS dat we bij Zicht toepassen is een zeer gebruiksvriendelijke applicatie die gebouwd is met het open source PHP framework Symfony. Dit framework wordt veel bureaus wordt toegepast, zowel in Nederland als internationaal.

Iets meer over PHP en Symfony

Symfony vormt, samen met Laravel, de top op het gebied van PHP applicatie frameworks. Zo’n framework zou je kunnen beschouwen als een zeer complete toolbox met LEGO steentjes. Elk LEGO steentje heeft een bepaalde functie. Dit maakt het mogelijk om heel efficiënt applicaties te ontwikkelen.

Duizenden developers wereldwijd hebben met deze toolbox al talloze slimme modules ontwikkeld, ‘bundles’ genoemd. Denk aan de verschillende onderdelen die je nodig hebt voor een CMS: rechtenbeheer, beeldbeheer, beeldbewerking, etc.

Het CMS dat we toepassen maakt gebruik van de rijke open source bundles uit het Sonata project. Het CMS zoals wij dat hebben samengesteld met de diverse bundles hebben we ook weer beschikbaar gesteld aan de open source community. Anderen kunnen dus verder bouwen met onze kennis. Lees er meer over op ons blog (Zicht goes open source!) of direct op ons Github-account.

Duurzaam, schaalbaar & flexibel

Omdat we werken op basis van een onderliggend framework (jeweetwel, die duizenden LEGO bouwsteentjes) is het CMS dat we toepassen heel eenvoudig op maat te maken, uit te breiden of te koppelen aan andere systemen.
Zo heb je alle controle over je CMS nu, én de zekerheid dat je niet begrensd bent in bij mogelijke uitbreidingen in de nabije toekomst!

Deze organisaties maken al naar alle tevredenheid gebruik van onze CMS oplossing:

Zicht CMS klanten