Menu

Kunst & Erfgoed Kunst & Erfgoed

Digitalisering en het web brengen nieuwe ideeën met zich mee over kunst en erfgoed. Nieuwe inzichten over het online tonen van kunstwerken of historische documenten, maar ook over de interactie die een museum of archief met het publiek kan aangaan.

Case BHIC, Brabants Historisch Informatie Centrum

Helpen te vernieuwen

Zicht werkt al meer dan 10 jaar voor musea en archieven. Wij helpen bij de transformatie van ‘collectie beheerder’ naar ‘inspirerende verteller’. Maar ook helpen we bij het benutten van commerciële kansen door de inzet van online ticketing of een webshop.


Ontsluiten & verbinden

We zien dat musea en archieven gelukkig steeds verder durven te gaan in het ontsluiten van de collectie. Een website of app biedt de vrijheid om onbegrensd objecten op een rijke manier te tonen, aan elkaar te koppelen en het publiek hier bij te betrekken. Wij creëren de online omgeving waarin dat mogelijk is.


Raken met verhalen

Bezoekers willen naast geïnformeerd, ook geraakt en geïnspireerd worden. Hier zetten we onder andere storytelling voor in. Een verhaal werkt goed om de gebruiker te verleiden, vast te houden en te betrekken bij de inhoud. Een verhaal spreekt tot de verbeelding en kan verschillende objecten, gebeurtenissen, plaatsen en gebruikers met elkaar verbinden. De bekroonde website Het Geheugen van Brabant is hier een goed voorbeeld van.


Nieuwe kansen

Waar organisaties overheidswege gedwongen worden tot nauwe samenwerking, zien we mooie kansen en initiatieven ontstaan. Met projecten zoals Mix Match Museum hebben we ruime ervaring met het realiseren van innovatieve projecten waarbij meerdere partners betrokken zijn.