Menu

Cultuur & Vrije tijd Cultuur & Vrije tijd

In de sector ‘cultuur en vrije tijd’ neemt online communicatie steeds vaker een sleutelpositie in bij het behalen van de bedrijfsdoelstellingen. We zien dat online kaartverkoop steeds slimmer kan en er nieuwe mogelijkheden ontstaan om de bezoeker op een meer interactieve manier te verleiden.

Case Het Concertgebouw

Verleiden en verkopen

Zicht werk al meer dan 10 jaar voor theaters, concertzalen en festivals. We helpen onze opdrachtgevers bij het creëren van een converterende en stabiele bestelflow. Maar ook bij het inspireren en verleiden van bezoekers. We hebben dit onder andere toegepast voor de website van het Concertgebouw. En met succes! De website werd bij de Thuiswinkel Awards in 2014 als beste beoordeeld in de categorie ‘Tickets voor evenementen & cultuur’.


Specialist in online ticketing

We behoren tot de top van Europa wanneer het gaat om het volledig integreren van de ticketing software SRO4. We hebben een slimme tussenlaag gebouwd waardoor onze opdrachtgevers het maximale uit SRO4 kunnen halen. Het stelt ons in staat om bijvoorbeeld informatie gefaseerd aan te bieden en te zorgen dat de bestelling gemakkelijk, snel en veilig is. In 2013 hebben we deze oplossing als TicketTrigger internationaal in de markt gezet. TicketTrigger wordt nu gebruikt door bijvoorbeeld concerthuizen in België en het nationale sport- en eventstadion van Zweden.


Het belang van zachte conversie

In onze opdrachten binnen dit domein, gaat het niet alleen over het gebruiksvriendelijk ontsluiten van het aanbod en een converterende bestelflow. De bezoeker moet natuurlijk ook verleid worden en voor een langere periode een relatie aangaan met merk. Hier is een sterke online merkbeleving en relevante interactie voor nodig. Het gebruik van fotografie, video en speelse interactie kenmerkt ons werk. Dit is te zien bij het Concertkompas van het Concertgebouw en bij de website van het Maastheater.


Veelzijdig vrije tijd

Niet alleen theaters, concertzalen en festivals weten ons te vinden. Voor de gemeente Rotterdam ontwikkelden we een Route App om een dagje Rotterdam nog leuker te maken. Maar ook ontwikkelden we het platform Wandelnet dat de thuisbasis is van de grootste Nederlandse wandelcommunity.