Zorg voor mensen met een verstandelijke beperking

Ipse de Bruggen

Zorg voor mensen met een verstandelijke beperking

Het ondersteunen bij een complexe zorgvraag

Ipse de Bruggen is een van de grootste aanbieder van zorg voor mensen met verstandelijke beperking in Nederland. Het is een zorgverlener met een rijke historie (meer dan 100 jaar) en bekende initiatieven zoals de Jostiband. De website ondersteunt ouders en verwijzers bij het vinden van passende zorg.

Het ondersteunen bij een complexe zorgvraag

De reis van de cliënt als startpunt

Op basis van interviews met de doelgroep, zijn we samen met experts vanuit Ipse de Bruggen verschillende cliëntreizen gaan uitwerken. Bij het maken van deze reizen kwam naar voren dat het enorm belangrijk is om op de website verwachtingen te managen over het proces. De website is namelijk geen webshop waarbij je een dienst in je winkelmandje gooit en afrekent. Er vindt eerst een intake plaats en daarna gesprekken tussen cliënt, ouders en zorgprofessionals. Op de oude website was hier geen aandacht voor en dat leverde veel onbegrip, verwarring en telefoontjes op.

De reis van de cliënt als startpunt

Het vinden van de zorg die bij je past

Een mooie uitdaging in het project was het op een gebruiksvriendelijke manier ontsluiten van het complexe zorgaanbod. Er zijn namelijk veel verschillende diensten, situaties en doelgroepen. Een belangrijke stap die we in het project hebben gezet is het hergroeperen van diensten in logische clusters en het herformuleren van de verschillende producten in normale mensentaal (taalniveau B1). Niet iedereen is bijvoorbeeld bekend met de term ambulant wonen. Vervolgens bieden we op de website verschillende manieren aan om de zorg te vinden die bij jouw zoon of dochter past.

Een beeld geven van de geleverde zorg in de praktijk

Uit de interviews met de doelgroep kwam naar voren dat er behoefte is aan het op een praktisch niveau inzicht geven in hoe Ipse de Bruggen zorg levert. De corporate propositie ‘Zorgen voor een goed leven’, vullen we op een concrete wijze in via verhalen. Deze verhalen uit de praktijk zijn op allerlei plekken binnen de website verweven met de meer functionele content. Naast deze praktische insteek, is er ook een plek gecreëerd om de corporate story te verpakken als een soort manifest onder de noemer ‘Hier staan wij voor’. Op deze pagina zijn alle ingrediënten van wat nu zo kenmerkend is voor de zorg die Ipse de Bruggen te lezen.

Een beeld geven van de geleverde zorg in de praktijk
Door meer kennis milieubewuster verpakken

Kennisinstituut Duurzaam Verpakken

Door meer kennis milieubewuster verpakken

Bekijk case
Liefdevolle zorg als positionering

Amstelring

Liefdevolle zorg als positionering

Bekijk case