Voor de helden van het feministisch activisme

Mama Cash

Voor de helden van het feministisch activisme

  • Donaties
  • Branding

De barricades op!

Mama Cash ondersteunt vrouwen, meiden, transgenders en intersekse personen die opkomen voor hun rechten. Activisten die met tomeloze inzet en grote onverschrokkenheid hun stem verheffen. Wij maakten de website die oproept om projecten van Mama Cash te steunen.

De barricades op!

Campagne #MyBodyIsMine

Voor de campagne #MyBodyIsMine hebben we, als subonderdeel van de corporate website, een campagne platform ontwikkeld. Je kunt hier (plak)tattoos bestellen met de tekst #MyBodyIsMine in ruil voor een donatie. Vervolgens is het de bedoeling dat je dit statement uitdraagt aan je omgeving via bijvoorbeeld Instagram. Op het platform staan onder andere video's van ambassadeurs en een social wall van mensen die zichzelf op de foto hebben gezet met de tattoo. Het platform is op deze manier een effectief middel om de campagne-boodschap (right to freedom, autonomy, self-expression, pleasure and joy) de wereld in te sturen en deze beweging kracht bij te zetten.

Campagne #MyBodyIsMine

Donateurs werven

Voor ieder goed doel is donateurs werven dé grote uitdaging. En dat is niet eenvoudig. Mensen willen zich niet meer zo snel structureel verbinden aan een goed doel en laten hun gegevens liever niet achter. Daarnaast zijn mensen (gelukkig) steeds kritischer geworden op de uitgaven en resultaten van een goed doel. Voor online communicatie gaat het in de basis daarom over  het winnen van vertrouwen, het zo relevant mogelijk over het voetlicht brengen van de thematiek en de gebruiker verschillende (meer vrije) opties geven om te doneren.

Donateurs werven
Een systematische aanpak

Een systematische aanpak

Omdat mensen liever met een kleine eenmalige donatie starten, is het belangrijk voor een goed doel om de eenmalige donateurs te overtuigen om die bijdrage vaker te doen. Samen met Mama Cash hebben we een model ontwikkeld om de eenmalige donateur door te laten groeien naar  een actieve gever of zelfs een structurele donateur. Zo’n model vormt de basis voor lead-nurturing, een loyalty-programma en in toekomst wellicht marketing automation.

Het steunen van helden

Een goed doordacht systeem om donateurs te werven is belangrijk, maar het start natuurlijk met het overtuigen van de doelgroep door het verhaal van Mama Cash zo krachtig mogelijk te vertellen. Want waar gaat het eigenlijk over? Waarom moet je juist aan Mama Cash doneren? Centraal in het betoog staan de helden die Mama Cash steunt. Dit zie je terug op de website door middel van fotografie, verhalen en artikelen. Ook hebben we de activistische vormtaal en krachtige kleuren doorvertaald naar de online stijl om het strijdvaardige karakter van de organisatie te benadrukken.

Bekijk de website zelf op www.mamacash.org

Het steunen van helden
Het plezier van Bach beleven

Nederlandse Bachvereniging

Het plezier van Bach beleven

Bekijk case
Modern ontmoet klassiek in Brugge

Concertgebouw Brugge

Modern ontmoet klassiek in Brugge

Bekijk case