Online kaartverkoop voor eredivisie voetbal

PSV, Vitesse, FC Utrecht, Heracles, AZ

Online kaartverkoop voor eredivisie voetbal

  • kaartverkoop
  • tickettrigger
  • SRO (Seatgeek)

Ticketshop voor voetbalclubs

Zicht ontwikkelde een online ticketshop voor betaaldvoetbalclubs. De eerste clubs uit de eredivisie zijn in 2017 live gegaan, met in de voorhoede PSV, Vitesse, FC Utrecht, Heracles en AZ.  Er wordt continue aan uitbreidingen en verbeteringen gewerkt  om zo de beste online experience te bieden.

Optimaal gebruik van SRO

SRO is een toonaangevend tickettingsysteem dat sinds 2017 eigendom is van het Amerikaanse Seatgeek. Zicht werkt al sinds 2011 samen met TopTix/SeatGeek aan mooie oplossingen voor SRO gebruikers en is officeel ontwikkelpartner.
Op basis van door ons ontwikkelde software bouwen we complete online oplossingen voor concertzalen, festivals en sportclubs. Deze oplossing bieden we aan onder de naam TicketTrigger.

Optimaal gebruik van SRO

TicketTrigger for Football op licentiebasis

In 2016 zijn de KNVB en bijna alle Nederlandse betaaldvoetbalclubs overgestapt op SRO. Wij zijn begin 2017 gestart met de ontwikkeling van een speciale variant van onze software voor de betaaldvoetbalclubs: TicketTrigger for Football. In nauw overleg met een aantal clubs hebben we de specificaties voor dit nieuwe product vastgesteld: alles ten behoeve van online verkoop van voetbaltickets, seizoenskaarten en clubkaarten via SRO. Het gebruiksgemak voor de fans en de maximale toepassing van de mogelijkheden van SRO, specifiek voor voetbalclubs, hanteerden wij als uitgangspunten. Na een goede voorbereiding hebben we met ons team in 4 maanden het complete product ontwikkeld. Momenteel zijn we nog in gesprek met een aantal andere geïnteresseerde clubs. De komende jaren wordt dit product samen met de deelnemende voetbalclubs verder doorontwikkelt. We leveren TicketTrigger for Football op basis van licentie met mogelijkheden voor maatwerk. Instappen kan binnen 3 weken.

TicketTrigger for Football op licentiebasis
Meer gebruiksgemak, meer omzet

Meer gebruiksgemak, meer omzet

TicketTrigger for Football geeft ons de mogelijkheid om het bestelproces precies zo in te richten zoals de opdrachtgever (en de eindgebruiker) dat wil. De voetbalclubs zijn hierdoor in staat meer omzet te halen uit hun ticket- en abonnementverkoop met minder personele inzet. De gebruiker treft een in huisstijl gegoten gebruiksvriendelijke interface, waarmee hij op intuïtieve wijze kaarten kan bestellen en afrekenen. Onze oplossing is responsive waardoor het op zowel desktop, tablet als smartphone goed toont.

Online identificatie voor clubcards met iDIN

iDIN is ontwikkeld om consumenten te identificeren via de vertrouwde inlogmethode van banken. Deze verificatiemethode hebben we voor FC Utrecht, AZ en Vitesse mogelijk gemaakt om clubcards te verkopen. Voorheen moesten supporters zich identificeren aan de kassa of identiteitsbewijzen opsturen. Lees meer over identificatie via iDIN.

Online identificatie voor clubcards met iDIN

TicketTrigger is veel meer dan alleen een kaartje kopen

Voetbalfans kiezen een plek in het stadion via een stadionvak-wizard, kunnen de e-tickets downloaden en krijgen extra’s aangeboden via onze uitgebreide cross-sell mogelijkheden. Ook biedt onze oplossing de mogelijkheid om kaarten voor vrienden te bestellen, zijn er aparte flows voor uitwedstrijden, kunnen fans seizoensclubkaarten kopen en reserveringen bevestigen. Zo zorgen we voor een vol stadion, blije bezoekers en extra inkomsten.

Onze oplossing in het echt ervaren?
Ga dan naar de Ticketshop van Vitesse en klik op ‘bestellen’ bij de eerstvolgende thuiswedstrijd.

TicketTrigger is veel meer dan alleen een kaartje kopen

Onder de motorkap

  • Ticketsoftware SRO, ontsloten via API
  • Framework Symfony met eigen SRO Library
  • Aanbod Volledig gemanagede saas oplossing
  • Koppelingen o.a. Queue-it software, Sports Alliance SSO, Tagmanager

Meer weten over onze oplossing?

We geven je graag een demo en vertellen je dan over alle mogelijkheden van onze software.

Sybolt Ettema Product manager TicketTrigger & business analyst
Webshop voor het Rotterdamse boekenwalhalla

Donner

Webshop voor het Rotterdamse boekenwalhalla

Bekijk case
Voor de helden van het feministisch activisme

Mama Cash

Voor de helden van het feministisch activisme

Bekijk case