Webshop voor het Rotterdamse boekenwalhalla

Donner

Webshop voor het Rotterdamse boekenwalhalla

  • Webshop
  • Boeken
  • Activiteiten

Dé boekhandel van Rotterdam

Dankzij het uitgebreide assortiment, de goede service en de passie voor boeken, is Donner al jarenlang een begrip in Rotterdam en omstreken. Nadat Donner in 2014 als zelfstandige boekhandel is doorgestart na het faillissement van Polare, is de boekhandel weer helemaal terug met een inspirerende winkel op 250 meter van de Zicht studio. Het was dus hoogste tijd om Donner ook online weer stevig neer te zetten als boekenwalhalla!

Donner als alternatief

Als je de concurrentie aan wil gaan met een van de grootste retailers van Nederland (Bol.com), moet je wel wat te bieden hebben. We zijn het project daarom begonnen met een strategische sessie om te definiëren wat Donner bijzonder maakt ten opzichte van andere boekwinkels en webshops. De nieuwe webshop onderscheidt zich door in te zetten op persoonlijke tips van medewerkers, de claim als dé Rotterdamse boekwinkel uit je eigen stad en harde USP’s zoals snelle levertijd, eigen voorraad en gratis verzending vanaf 15 euro. 

Donner als alternatief

Data uit een API, verrijkt via ons CMS

Aan de achterkant communiceert de webshop via een API razendsnel met de geavanceerde voorraadbeheer- en order handling software van TITE-LIVE. Voor de verrijking van de data, het aanmaken van landingspagina’s en het toevoegen content pagina’s wordt een maatwerk CMS toegepast dat we ontwikkelden op basis van het Symfony framework. De keuze voor deze oplossing biedt Donner veel flexibiliteit en de ruimte om de komende jaren door te bouwen aan de website.

Data uit een API, verrijkt via ons CMS

Goed vindbaar door zoekmachines

We hebben bij de ontwikkeling van de webshop veel aandacht besteed aan de vindbaarheid (SEO). Naast dat alle pagina’s in het aanbod geïndexeerd worden, hebben we uiteraard ook gezorgd dat de producten optimaal geïndexeerd worden door het toepassen van JSON-LD structured data markup.

Goed vindbaar door zoekmachines

Mailings op maat via Mailplus

Voor de klantmailings maken we gebruik van de mailings software van Mailplus. Met de Donner webshop heeft Zicht in September 2016 een Mailplus partner award gewonnen.

Bestel snel een boek op www.donner.nl

Mailings op maat via Mailplus

Onder de motorkap

  • Framework Symfony
  • Webshop Maatwerk oplossing met TiteLive API
  • Voorraad management systeem TiteLive

Meer weten?

We vertellen je graag over onze maatwerk oplossingen voor e-commerce toepassingen.

Seb van Deursen Managing partner & Creative director
Raken met de schoonheid van symfonische muziek

Concertgebouworkest

Raken met de schoonheid van symfonische muziek

Bekijk case
Ontdek de unieke collectie van een bijzonder museum

Kröller-Müller Museum

Ontdek de unieke collectie van een bijzonder museum

Bekijk case