Ontdek de unieke collectie van een bijzonder museum

Kröller-Müller Museum

Ontdek de unieke collectie van een bijzonder museum

  • Website
  • Interactieve tijdlijn
  • Webshop
  • Koppeling aan TMS

Inspireren met een indrukwekkende collectie

Het Kröller-Müller Museum heeft een wereldberoemde collectie met kunstwerken van Van Gogh, Monet, Seurat, Picasso en Mondriaan. Een bijzonder museum op een spraakmakende locatie in de bossen van de hoge Veluwe. De nieuwe website moet recht doen aan de topcollectie en het unieke karakter van het museum.

Met verhalen kunstwerken tot leven wekken

Met de website is het Kröller-Müller Museum in staat om op een verhalende en zeer visuele manier de activiteiten en de collectie naar buiten te brengen. De verbanden die gelegd worden (handmatig en geautomatiseerd) tussen de collectiestukken onderling en met de inspirerende blogberichten, wekken de unieke collectie van het museum tot leven. Een topcollectie die je gezien moet hebben!

Met verhalen kunstwerken tot leven wekken

Reizen door de geschiedenis van het museum

Het Kröller-Müller Museum opende in 1938 en kent een rijke historie boordevol verhalen. Met een digitale tijdlijn ontsluiten we deze content en kun je in het verleden duiken van het echtpaar Kröller-Müller, de collectie en het museumgebouw. Door middel van klikbare ‘momenten’ tussen de alinea’s van de verhalen door, navigeer je als een tijdreiziger door het verleden van het museum.

Reizen door de geschiedenis van het museum
Toepassen van een nieuwe huisstijl

Toepassen van een nieuwe huisstijl

Voorafgaand aan dit project werd de nieuwe huisstijl van het museum gelanceerd. Deze huisstijl hebben we in dit project verder uitgewerkt voor online toepassingen. In dit proces is er nauw samengewerkt met het ontwerpbureau EdenSpiekermann en de opdrachtgever.

De praktische kant van een museumbezoek

Naast inspirerende content is op de website natuurlijk ook de informatieve basis op orde. Wanneer is het museum open? Welke tentoonstellingen zijn er? Wat is de route naar het museum? De antwoorden zijn voor de gebruiker snel te vinden. De website biedt ook informatie voor specifieke doelgroepen zoals leraren, touroperators en journalisten.

De praktische kant van een museumbezoek

Door intensieve samenwerking tussen Zicht en het Kröller-Müller Museum staat onze website als een huis en zijn we klaar om in de toekomst verder te bouwen.

Sylvia Gentenaar - projectleider museum

Een compleet en schaalbaar CMS

De website is zeer compleet. Er is bijvoorbeeld een agenda waarbij je op datum via een ‘daypicker’ kunt kijken wat er te zien en te doen is. Maar ook een collectiezoeker met uitgebreide filter en sorteer mogelijkheden. Ook is de website meertalig en geschikt om bijvoorbeeld de Chinese en Russische markt te bedienen. De site is volledig responsive opgezet waardoor de gebruiker op zowel smartphone, tablet als desktop een optimale online ervaring heeft. De site heeft veel te bieden en is klaar voor de toekomst.

Een compleet en schaalbaar CMS

Koppelingen met externe systemen

De website maakt gebruik van een aantal externe systemen. De afbeeldingen worden opgehaald uit een centrale beeldbank via de tool Bynder. De collectie die wordt ontsloten op de website, maakt gebruik van een koppeling met het collectiebeheersysteem TMS. Na de ontwikkeling van de website, hebben we ook de webshop van het museum ontwikkeld door gebruik te maken van Seoshop.

Bekijk de website zelf op www.krollermuller.nl

Koppelingen met externe systemen

Wat zit er onder de motorkap?

  • Framework Symfony
  • CMS Open source CMS op basis van Sonata
  • Collectiebeheer API koppeling met TMS collectiebeheer-systeem
  • Beeldbank CMS bevat integratie met Bynder
  • Webshop Integratie van Lightspeed om artikelen te verkopen uit de museumshop

Meer weten?

Wil je meer weten over deze case of wat Zicht voor jouw museum kan betekenen? Maak een afspraak of vraag onze whitepaper 'Online kansen voor musea' aan. 

Seb van Deursen Managing partner & Creative director
De apotheek in ontwikkeling
Vorige

De apotheek in ontwikkeling

Stichting Bedrijfsfonds Apotheken
Een avondje uit in Het Concertgebouw begint online
Volgende

Een avondje uit in Het Concertgebouw begint online

Het Concertgebouw Amsterdam