Bombardement op Rotterdam herdenken

Stadsarchief Rotterdam

Bombardement op Rotterdam herdenken

  • Geschiedenis
  • Archief
  • Bewustzijn

Terug naar 1940

De website over de brandgrens brengt de bezoeker terug naar 1940 en toont de verwoestende kracht van het bombardement op Rotterdam en alle gebeurtenissen die zich daarna afspeelden tot en met de wederopbouw. Deze website vertelt een belangrijk hoofdstuk uit de geschiedenis van de stad Rotterdam.

Het vertellen van een verhaal

Daar waar de vorige versie van de website gericht was op het informeren van het publiek over het project de brandgrens, is de nieuwe erop gericht om het verhaal van de brandgrens te vertellen. Centraal op de website staan 6 achtergrondartikelen die de geschiedenis van Rotterdam in de Tweede Wereldoorlog laten zien. Van bombardement tot en met de wederopbouw. Door met bewegend beeld, fotografie en een rijke tekstopmaak te werken, leest de website als een spannend (multimediaal) boek.

Het vertellen van een verhaal

Unieke content

Naast de achtergrondartikelen, kun je op de website ook via een interactieve kaart van Rotterdam foto’s en filmpjes bekijken. Omdat de brandgrens een geografisch gebied is, is dit een belangrijk instrument om de bezoeker de omvang en impact van het bombardement te laten ervaren. Ook zijn er 10 video-interviews van ooggetuigen te bekijken: de échte verhalen vanuit verschillende perspectieven. Deze interviews zijn van grote waarde omdat met het verstrijken van de tijd de levende ooggetuigen steeds schaarser worden.

Unieke content

Sterkere uitstraling, betere positionering

We hebben op de vernieuwde website van de brandgrens het initiatief meer als een merk neergezet. De huisstijl is steviger geworden door het beeldgebruik, een karakteristiek lettertype en kleine aanpassingen in het beeldmerk. Het initiatief krijgt daarmee meer gewicht.

Sterkere uitstraling, betere positionering

Meer weten?

We vertellen je graag alles over deze case en onze ervaring met het maken van websites voor erfgoedinstellingen.

Seb van Deursen Managing partner & Creative director
De weg wijzen naar passende zorg
Bekijk case

De weg wijzen naar passende zorg

Middin
Ontdek de ultieme symfonische muziekavond
Bekijk case

Ontdek de ultieme symfonische muziekavond

Koninklijk Concertgebouworkest