Zicht past Tix ticketing software toe

Zicht past Tix ticketing software toe

Seb van Deursen
Seb van Deursen - 10 juni 2021

Tix is een van oorsprong IJslands bedrijf dat ticketing software ontwikkelt voor theaters en concertzalen. Veel culturele organisaties in Scandinavië gebruiken Tix al langer maar het afgelopen jaar is Tix ook actief geworden in Nederland, België en de UK. Een interessante nieuwkomer dus waar we graag wat meer over vertellen.

Tix als goed alternatief voor SRO

Zicht is al sinds 2010 actief met de ontwikkeling van maatwerk oplossingen voor online kaartverkoop voor organisaties die SRO (wereldwijd toonaangevende high-end software voor ticketverkoop) gebruiken. Denk aan o.a. de ticketverkoop voor het IFFR en Het Concertgebouw.

Sinds enige jaren biedt Zicht ook een eigen product op licentiebasis met een salesflow en account omgeving aan voor voetbalclubs en theaters/concertzalen onder de naam van TicketTrigger, zie ook tickettrigger.com. Dit product maakt intensief gebruik van de API van SRO.

In 2017 werd SRO overgenomen door het Amerikaanse Seatgeek. Zij besloten te stoppen met het ondersteunen van SRO in de culturele sector in de Benelux, wat maakte dat een aantal van onze opdrachtgevers genoodzaakt werden naar een alternatief te zoeken. Tix uit IJsland bleek een zeer goede kandidaat en een aantal van onze klanten heeft inmiddels al voor Tix gekozen:

  • Theater aan de Parade (integratie reeds live)
  • Musis & Stadstheater Arnhem
  • Nederlandse Bachvereniging (integratie reeds live)
  • Het Concertgebouw
  • Concertgebouworkest

Tix biedt zelf een goede eigen salesflow en account omgeving. Met al onze kennis en ervaring met online ticketing maakt dit dat de integratie van Tix in een website relatief eenvoudig is.

Meer informatie?

Meer informatie?

Om de markt in de Benelux te bedienen heeft Tix inmiddels een eigen team in Nederland, met daarin o.a. onze ex-collega Sybolt die bij Zicht verantwoordelijk was voor onze online ticketing activiteiten. Nieuwsgierig naar onze ervaringen met Tix? Neem dan contact op met Seb via seb@zicht.nl.

Meer informatie over Tix? Ga naar de website van Tix  en/of neem contact op met Sybolt Ettema.