Zicht ook dit jaar bij de beste bureaus van Nederland

Zicht ook dit jaar bij de beste bureaus van Nederland

Seb van Deursen
Seb van Deursen - 4 mei 2020

Voor het achtste jaar op rij staan we in de Emerce100. Dat is een lijst met de beste online dienstverleners van Nederland. Professionals uit de online branche hebben ons hoog beoordeeld op kennis, prijs-kwaliteitsverhouding, betrouwbaarheid en flexibiliteit. Daar zijn we natuurlijk apetrots op!

Beeld sluit aan bij ons eigen onderzoek

Onze score in de Emerce100 sluit aan bij de 8+ uit ons eigen klanttevredenheidsonderzoek dat we eerder dit jaar uitvoerden. We worden door onze opdrachtgevers gekenmerkt als: deskundig, professioneel, betrokken, betrouwbaar, behulpzaam, gedegen, persoonlijk, slim, kwalitatief en hoogwaardig. Het is prettig om te weten dat we ook zo worden gezien vanuit een meer branche-brede inventarisatie van de Emerce.

De Emerce100 zegt iets over de dynamiek van onze branche

Online groeit en groeit maar door en is als vakgebied en branche vele malen complexer geworden dan toen Zicht in 1997 begon. En dat zie je ook terug in de Emerce100. Er staan namelijk geen 100 bedrijven in de Emerce100, maar inmiddels 534 bedrijven. En waar het begon met een handjevol categorieën, zijn er nu 55 categorieën (specialismen). We zien onze eigen positie ook verschuiven in de Emerce100. Zicht begon in de Emerce100 binnen de categorie ‘full service internetbureaus’, ging toen over naar de categorie ‘middelgroot full service internetbureaus’ en dit jaar staan we in de categorie ‘kleine full service internetbureaus’. En dat is grappig omdat we qua omzet en aantal FTE niet zijn gekrompen. Op meerdere manieren een interessante lijst dus. 

Hoe komen ze tot deze lijst?

Bij Zicht willen we altijd graag weten hoe dingen werken. Niet alleen wanneer het om techniek gaat, maar ook wanneer het een onderzoek betreft. We hebben dit voor je uitgezocht. In het kort... 1.493 respondenten (denk aan inkopers, marketeers, product owners) die in hun werk zaken doen met ‘online dienstverleners’, hebben meegedaan aan dit onderzoek van Motivaction. Er zijn 868 bedrijven beoordeeld, verdeeld over 55 categorieën. Dit is een long list die de Emerce/Motivaction opstelt en waar 'experts' feedback op hebben gegeven. De respondenten beoordeelden vervolgens de bedrijven waar ze iets zinnigs over konden zeggen op 4 onderdelen (kennis, prijs-kwaliteitverhouding, betrouwbaarheid en flexibiliteit) met een 7-puntsschaal. Op basis van de waarderingen is er een gecategoriseerde lijst met 534 bedrijven uitgerold die de Emerce100 wordt genoemd.