Zicht en BHIC winnen IVI Award

Zicht en BHIC winnen IVI Award

18 november 2014

Tijdens het KNVI congres op 18 november in Nieuwegein werd voor de eerste keer de IVI Award uitgereikt. Het Brabants Historisch Informatiecentrum (BHIC) kreeg de prijs uit handen van juryvoorzitter Bas Savenije voor hun website Het geheugen van Brabant.

Zicht online ontwikkelde dit platform in opdracht van BHIC. Lees meer over deze case op onze website.

Veel waardering van de jury

De jury heeft veel waardering voor de site: “Hier is een regionaal samenwerkingsverband van archieven en collecties waar de functies informatie en ontmoeting en debat met nieuwe middelen worden vormgegeven. De samenwerkingspartners verbinden de collecties daadwerkelijk met mensen, en transformeren ze tot verhalen. Dat is goed uitgevoerd en schaalbaar. BHIC doet ook daadwerkelijk aan crowdsourcing, op natuurlijke wijze vervlochten met de bestaande site. Een profiel is ook echt een plek om kennis en content in te brengen. De site is daarmee een inspiratiebron voor de landelijke infrastructuur.” aldus het juryrapport.

De jury heeft besloten de IVI-award 2014 toe te kennen aan het BHIC omdat dit initiatief het beste voldoet aan de criteria:

  • sterke relatie met kerntaken
  • impact en voorbeeldfunctie
  • mate van realisatie

Teamprestatie

De drijvende kracht achter het platform is BHIC en de community. Daarnaast is er samengewerkt met Picturae (realisatie zoekmachine foto’s en stamboom) en De Ree archiefsystemen (realisatie zoekmachine archieven en boeken).