Welk huisdier past het beste bij jou?

Welk huisdier past het beste bij jou?

Daniël Plazier
Daniël Plazier - 4 oktober 2021

Ter gelegenheid van dierendag maakten we voor de Dierenbescherming de Dier & Mens Wijzer. Met deze tool ontdek je welk huisdier het beste bij je past. Wanneer het klikt en er een match is, krijg je tips over hoe je het dier het beste kunt aanschaffen.

 

Onderdeel bewustwordingscampagne

Nog te vaak komen in Nederland huisdieren op de verkeerde plek terecht. Met als gevolg dat het dier te veel stress ervaart, er niet goed voor wordt gezorgd of dat het dier in een asiel belandt. Het is dus belangrijk dat je goed nadenkt over welk dier het beste bij jouw levensstijl en woonsituatie past. De website en campagne moeten een zorgvuldig beslissingsproces stimuleren. Bekijk de Dier & Mens Wijzer online en ontdek zelf welk huisdier het beste bij je past!voorbeeld van de dier en mens wijzer

Conceptuele uitgangspunten

In het concept hebben we het dier centraal gesteld en bepaalt het dier of er een match is met jou als baasje. We hopen hiermee extra te benadrukken dat het welzijn van een dier het allerbelangrijkste is bij de aanschaf van een dier en dat niet ieder dier geschikt is voor jouw persoonlijke situatie. In de visuele stijl hebben we ingezet op het slaan van een brug tussen de nieuwe corporate stijl (door HERE) en de webstijl (door Zicht) die we eerder dit jaar hebben ontwikkeld.

Bovenstaand de televisiereclame over de Dier & Mens Wijzer gemaakt door het bureau HERE

Later meer Dierenbescherming

Later dit jaar lanceren we ook de nieuwe website van de Dierenbescherming. Een complete en veelzijdige corporate multisite ontwikkeld in het CMS Craft 3. We houden je op de hoogte.