Webshop met boeken voor de reiziger

Webshop met boeken voor de reiziger

Daniël Plazier
Daniël Plazier - 10 oktober 2018
Foto door Rathish Gandhi

Pied à Terre is één van de grootste reisboekhandels van Nederland. De winkel bevindt zich aan de Amsterdamse Overtoom in het voormalige Paleis Olympia uit 1913. Zicht online ontwikkelde de webshop voor deze avontuurlijke boekwinkel uit Amsterdam.

Gericht zoeken of rondstruinen

De webshop bedient verschillende type bezoekers. De gerichte zoeker navigeert via het menu of gebruikt de zoekbalk om snel bij een boek of kaart uit te komen. De reiziger die liever via een specifiek land of gebied wil zoeken, kan via een landenlijst of wereldkaart navigeren. Daarnaast zijn er ook ingangen en actie-banners voor de actieve avonturier om in ieder seizoen activiteiten of onderwerpen uit te lichten.

Gericht zoeken of rondstruinen

Nieuwe commerciële kansen

Voor Pied à Terre biedt deze webshop nieuwe commerciële kansen. De boekenwinkel uit Amsterdam kan via het web een hele regio bedienen en vergroot daardoor het aantal potentiële afnemers. Ook kan door de koppeling met het voorraadsysteem van TITE-LIVE, Pied à Terre verder kijken dan de eigen voorraad. Dit zorgt voor een groter assortiment om aan te bieden en meer pagina’s in Google die gevonden kunnen worden.

Nieuwe commerciële kansen

Koppeling met de voorraad

Aan de achterkant communiceert de webshop via een API met de geavanceerde voorraadbeheer- en order handling software van TITE-LIVE. Voor de verrijking van de data, het aanmaken van landingspagina’s en het toevoegen content pagina’s wordt een maatwerk CMS toegepast dat we ontwikkelden op basis van het Symfony framework. De keuze voor deze oplossing biedt veel flexibiliteit (vormgeving en verrijking) en de ruimte om de komende jaren door te bouwen aan de website.

Koppeling met de voorraad
Bekijk zelf het resultaat

Bekijk zelf het resultaat

Samen met Pied à Terre is er de afgelopen maanden hard gewerkt aan de nieuwe webshop.  Bekijk zelf het resultaat online én ga daarna ook langs in de échte winkel aan de Overtoom in Amsterdam. De fysieke winkel is namelijk ook vernieuwd en heeft, dat wat de webshop niet heeft, lekkere koffie en zelfgebakken taart.

Een nieuwe webshop?

Ambities voor een nieuwe webshop of het vernieuwen van een webshop? Neem dan contact op met Seb voor een afspraak.

Seb van Deursen Managing partner & Creative director