Wat doet de scrollende bezoeker?

Wat doet de scrollende bezoeker?

28 juli 2015

Bij langere pagina’s is niet altijd goed te zien wat nu het gedrag van de gebruiker is. Waar blijft hij lang hangen? Maakt hij de scrol helemaal naar beneden af? Waar moet ik de call-to-action plaatsen? Informatie die je niet zo gemakkelijk uit je webstatistieken kunt vissen.

Hoe meer zicht te krijgen op het gedrag van de (scrollende) gebruiker?

Je kunt als aanvulling op Google Analytics (of Piwik) een programma zoals Mouseflow gebruiken om meer inzicht te krijgen in het scrollende gebruiksgedrag.  In dit artikel hebben we de 'scrollende gebruiker' als insteek genomen omdat we hier zelf de laatste tijd tegenaan lopen, maar een programma zoals Mouseflow geeft je natuurlijk op meerdere niveaus inzichten over de gebruiker.

Wat doet Mouseflow?

Een 'tool' zoals Mouseflow maakt een heatmap van het klikgedrag, muis-beweeg-gedrag en viewports. Ook kun je (anoniem) meekijken met de individuele gebruikers. Enorm leerzaam om een gebruiker te zien worstelen met een menu of formulier. Het geeft je veel inzichten over het 'werkelijke gedrag'  van de gebruiker (bepaalde zaken zijn niet uit statistieken af te lezen).

 Eerder schreven we een blogpost over het langer worden van webpagina's en de scrollende webgebruiker.