Terugblik PHPBenelux Antwerpen

Terugblik PHPBenelux Antwerpen

Peter Benner
Peter Benner - 30 januari 2018
PHP BENELUX

Zicht was dit jaar sponsor van PHPBenelux in Antwerpen. Peter Benner woonde de conferentie bij en blikt terug op zijn ervaringen.

Daar sta je dan vroeg in de ochtend te wachten op de trein richting Antwerpen, met een vers kopje koffie nadenkend over PHPBenelux: een conferentie waar diverse softwareontwikkelaars uit de PHP-community bijeenkomen. Terwijl ik superzenuwachtig in de trein plaats neem heb ik eigenlijk totaal geen idee wat ik kan verwachten.

Er komen op dit event jaarlijks zo’n 400 programmeurs uit heel Europa bijeen. Verschillende sprekers presenteren de nieuwste ontwikkelingen, of geven tips en tricks over hoe we de wensen van onze klanten beter kunnen ondersteunen. Maar ook hoe jezelf kunt ontwikkelen tot een beter programmeur.

Als deelnemer aan deze conferentie werd ik enorm gemotiveerd: iedere presentatie en ieder gesprek met een vakgenoot leert je weer iets nieuws. Dat maakt programmeren ook zo leuk; geen klant is hetzelfde en er is niet één magisch antwoord op diverse problemen. Met elkaar kom je tot nieuwe inzichten en wil je die het liefst gelijk ontwikkelen tot een nieuwe vaardigheid of delen met je collega’s.

Erg inspirerend vond ik de presentaties van Joel Lord (Learning machine learning), Nicola Pietroluongo (Refactoring, the third commandment) en Matt Brunt (Content security policies: Let's break stuff). 

PHPBenelux was een unieke ervaring die ik niet snel zal vergeten (en dan heb ik het niet alleen over het lekkere eten). Het was mooi om dan eindelijk de programmeurs waar je veel contact mee hebt op Stackoverflow in het echt te zien. Samen kom je dan tot interessante gesprekken over welke oplossing je het beste lijkt om een specifiek probleem op te lossen. Tot volgend jaar!

Alle presentaties zijn hier terug te vinden:
https://joind.in/event/phpbenelux-conference-2018/schedule/list