Website patiëntenparticipatie op toegankelijkheidsniveau AA

Website patiëntenparticipatie op toegankelijkheidsniveau AA

Danielle Enzler
Danielle Enzler - 7 december 2021

Vandaag is de nieuwe website van PGOsupport gelanceerd! Wij hebben de website die binnenkort getoetst wordt op toegankelijkheid niveau AA, helemaal opnieuw ontworpen en ontwikkeld. 

Wat doet PGOsupport?

PGOsupport is er van overtuigd dat participatie van patiënten, gehandicapten, cliënten en kwetsbare burgers in zorg, welzijn en onderzoek, bijdraagt aan betere kwaliteit van leven. Die participatie bevorderen is de missie van PGOsupport. Zij helpt zo o.a. onderzoekers, gemeenten en zorgverleners bij het vormgeven van patiëntenparticipatie. Ook ondersteunt zij patiëntenorganisaties bij het verder professionaliseren van de eigen organisatie. 

Digitale toegankelijkheid essentieel

Je website of app toegankelijk maken voor iedereen is belangrijk en gaat de komende jaren nog belangrijker worden. Voor overheden is het al verplicht en ook voor het bedrijfsleven worden verdragen en richtlijnen de komende jaren omgezet in wetgeving. Voor een organisatie als PGOsupport ligt het voor de hand om hier op in te zetten en voor niveau AA te gaan. De richtlijnen waarop de toegankelijkheid wordt getoetst, en dus leidend zijn in de ontwikkeling van een website, staan in de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG).

Het beter uitlichten van de adviesdiensten

PGOsupport wil zich meer als sparringpartner en expert van het domein patiëntenparticipatie profileren en zich hier inhoudelijk verder in bekwamen. De adviesdiensten hebben daarom een prominentere plek op de website gekregen: direct zichtbaar op de homepage en vooraan in de navigatie. 

Een koppeling met Coachview

Het aanbieden van cursussen is een belangrijk onderdeel in de ondersteuning van patiëntenorganisaties. De cursusagenda en cursuspagina zijn daarom doorontwikkeld en verbeterd ten opzichte van de vorige website. Hiervoor hebben we een koppeling gemaakt met de laatste versie van Coachview, de cursusadministratie software. Zo worden veel nieuwe features ontsloten en benut. 

Bekijk het resultaat op pgosupport.nl

Meer inspiratie?

Onze collega's bij Fabrique inspireren je graag!

Fabrique digital design agency