Digital agencies Zicht online en Fabrique fuseren

Digital agencies Zicht online en Fabrique fuseren

Seb van Deursen
Seb van Deursen - 8 november 2021

Zicht online en Fabrique [merken, design & interactie] bundelen de krachten en gaan samen verder onder de naam Fabrique. Beide bureaus vinden in elkaar de juiste fusiepartner. ‘Zowel bij Zicht als bij Fabrique zagen we een veranderende vraag van onze opdrachtgevers. Het samengaan van onze bureaus is een passend antwoord hierop. Met de fusie verbreden we ons dienstenaanbod en de beschikbare pool van ervaren strategen, designers en developers. Dat maakt de organisatie sterker en heeft een synergetisch effect’, aldus Matthijs Klinkert, algemeen directeur van Fabrique. De fusie gaat in per 1 januari 2022.

Design Thinking

De partners van Fabrique en Zicht delen een gemeenschappelijke achtergrond in Industrial Design Engineering (TU Delft). Design thinking en creativiteit zijn daarmee diepgeworteld in de cultuur van beide bureaus. Seb van Deursen, directeur van Zicht: ‘Opdrachtgevers hebben op steeds grotere schaal vraagstukken die vragen om design thinking, om vernieuwende concepten. Dat is precies het DNA van onze beide bureaus. Deze fusie vergroot per direct onze strategische en uitvoerende kracht.’

Maatschappelijke relevantie

Fabrique en Zicht zijn bekende namen in het (inter)nationale digital agency landschap en hebben een sterke reputatie op het gebied van innovatie en user centered design. De bureaus zijn actief in het zorgdomein, onderwijs en cultuur, e-commerce en finance en zijn bekend om hun werk in de erfgoed- en leisure sector. ‘Door kennis en expertise te bundelen, kunnen we meer impact maken op een strategisch domein als healthcare en onze maatschappelijke relevantie verhogen’, zegt Paul Traas, directeur van Zicht.

Meer mogelijkheden voor opdrachtgevers

‘Zonder inspirerende en excellente developers bestaat het vakgebied van digital design feitelijk niet’ betoogt Erik van der Meer, directeur operations Fabrique. ‘Met deze fusie maken we in één keer een grote stap in de gewenste richting van meer inhouse development en executiekracht. Onze klanten zullen dat vooral merken in een toename van de technische oplossingsrichtingen en onderhoudsmogelijkheden, met behoud van serviceniveau en toegankelijkheid.’

Nieuwe organisatie

Matthijs Klinkert en Erik van der Meer krijgen de dagelijkse leiding over de nieuwe organisatie. Paul Traas en Seb van Deursen, versterken de organisatie op strategisch managementniveau. ‘We verheugen ons enorm om met ons bredere aanbod samen aan de slag te gaan voor onze opdrachtgevers’, aldus de directies van Zicht en Fabrique. 
Zicht vestigt zich in de huidige Rotterdamse studio van Fabrique in The Core aan het Weena-Zuid. Naast deze vestiging in Rotterdam heeft Fabrique ook een studio in Amsterdam.

Meer weten?

Neem contact op met Seb van Deursen via e-mail of telefoon: 010-2210200.
Meer over hoe we de fusie gaan uitvoeren lees je op https://zicht.nl/zicht-en-fabrique-zijn-samen

 

Meer weten over Fabrique?

Fabrique is een digital design agency met studio's in Amsterdam en Rotterdam.

Fabrique digital design agency